gardenlobi.blogg.se

Curso pcalc
Curso pcalc













curso pcalc

Soybean, sunflower and rapeseed oils were submitted to measures of, and VLE. The second part of this work deals with measurements performed on systems with refined vegetable oils. It appears that both the presence and the number of cis double bonds in the fatty acid alkyl chain have influence on the solvent-solute interactions and hence on the values of.

#Curso pcalc series#

Different trends for polar and non-polar compounds could be identified both in the series of fatty acids and as function of temperature. The first part of this work presents data for several organic solutes dissolved in saturated and unsaturated fatty acids measured by gas-liquid chromatography at temperatures from K to K and the comparison to available literature data. In order to improve the thermodynamic properties data bank of fatty compounds, the systematic determination of activity coefficients at infinite dilution ( ), excess enthalpies ( ) and vapor-liquid equilibria (VLE) data of systems containing fatty acids and vegetable oils was performed. They are also required for the development of new thermodynamic models and for the adjustment of reliable model parameters. Maria Alvina Krähenbühl - FEQ / UNICAMP (Suplente) vħ ABSTRACT Thermodynamic properties are useful for the reliable design, optimization and modelling of thermal separation processes as well as for the selection of solvents used in extraction processes.

curso pcalc curso pcalc

Lireny Aparecida Guaraldo Gonçalves - FEA / UNICAMP (Suplente) Profa. Charlles Rubber de Almeida Abreu - Escola de Química / UFRJ (Suplente) Profa. Martín Aznar - FEQ / UNICAMP (Membro Titular) Prof. Luiza Helena Meller da Silva - Instituto de Tecnologia / UFPA (Membro Titular) Prof. Jorge Andrey Wilhemls Gut - Escola Politécnica / USP (Membro Titular) Profa. Erika Cristina Cren - Escola de Engenharia / UFMG (Membro Titular) Prof. Antonio José de Almeida Meirelles - FEA / UNICAMP (Orientador) Profa. Informações para Biblioteca Digital Título em outro idioma: Equilíbrio líquido vapor na indústria de óleos vegetais Palavras-chave em inglês: Vapor-liquid equilibrium Thermodynamic Fats and oils Fatty acids Área de concentração: Engenharia de Alimentos Titulação: Doutora em Engenharia de Alimentos Banca examinadora: Antonio José de Almeida Meirellles Erika Cristina Cren Jorge Andrey Wilhelms Gut Luiza Helena Meller da Silva Martín Aznar Data da defesa: Programa de Pós Graduação: Engenharia de Alimentos ivĥ BANCA EXAMINADORA Prof. Tese (doutorado) - Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos. ANTONIO JOSÉ DE ALMEIDA MEIRELLES CAMPINAS 2013 iiiĤ Ficha Catalográfica Universidade Estadual de Campinas Biblioteca da Faculdade de Engenharia de Alimentos Claudia Aparecida Romano de Souza - CRB8/5816 Belting, Patrícia Castro, F419v Vapor liquid phase equilibrium in the vegetable oil industry / Patrícia Castro Belting - Campinas, SP:, Orientador: Antonio José de Almeida Meirellles Coorientadores: Roberta Ceriani, Osvaldo Chiavone-Filho, Jürgen Gmehling e Jürgen Rarey. Jürgen Rarey ESTE EXEMPLAR CORRESPONDE À VERSÃO FINAL DA TESE DEFENDIDA PELA ALUNA PATRÍCIA CASTRO BELTING, E ORIENTADA PELO PROF.

curso pcalc

Antonio José de Almeida Meireles Co-Supervisors / Coorientadores: Profa. Tese apresentada à Faculdade de Engenharia de Alimentos da Universidade Estadual de Campinas como parte dos requisitos exigidos para a obtenção do título de Doutora na área de Engenharia de Alimentos. 1 PATRÍCIA CASTRO BELTING VAPOR LIQUID PHASE EQUILIBRIUM IN THE VEGETABLE OIL INDUSTRY EQUILÍBRIO LÍQUIDO VAPOR NA INDÚSTRIA DE ÓLEOS VEGETAIS CAMPINAS 2013 iģ UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS Faculdade de Engenharia de Alimentos PATRÍCIA CASTRO BELTING VAPOR LIQUID PHASE EQUILIBRIUM IN THE VEGETABLE OIL INDUSTRY EQUILÍBRIO LÍQUIDO VAPOR NA INDÚSTRIA DE ÓLEOS VEGETAIS Thesis presented to the Faculty of Food Engineering of the University of Campinas in partial fulfillment of the requirements for the degree of Doctor in the area of Food Engineering.















Curso pcalc